Celebrimi në martesë i dy vajzave në Tiranë ka shkaktuar debat në vendin tonë. Pikërisht për këtë çështje ishte edhe diskutimi në emisionin “Opinion” këtë të mërkurë. Dom Mark Pashkja, zëdhënës i Kishës Katolike Shqiptare, i ftuar në studio tha se kjo ceremoni fetare ishte “fake”. Ndër të tjera ai renditi disa abuzime që janë bërë. I parë është ligjor, i dyti identitar e fetar dhe i treti ndaj fëmijëve të vajzave.

“Abuzimi i tretë që unë nuk dua të flas është për ata fëmijët. Këta përdorin këto termat shoqëria nënave dhe donatori. Nëna është një, nuk ka asnjë në botë dy nëna. Mjafton të shohësh letërsinë, filozofinë. Nuk ka figurë më sublime se nëna. Një nënë ta zëvendësosh, ta bashkëndash këtë gjë që është identitare nuk kam koment. Pastaj gjëja tjetër, këta dy fëmijët këtu janë të abuzuarit më të mëdhenj se ne dhe gjithkush tjetër. Janë të marrë pa vetëdije, pa lirinë e tyre, për egon e një axhende të caktuar”, tha Dom Marku.

Sipas tij mungesa e figurës atërore në rritjen e tyre është një abuzim.

Blendi Fevziu: Të pyet fëmija ku është babi për shembull?

Dom Mark Pashkja: Hë ku është? Te donatori tha. Baba zëvendësohet me donator. Vetëm imagjino një skenë. Njëra prej këtyre dy vajzave kthehet nga shkolla ku të gjithë kanë takimin me prindër.

Blendi Fevziu: Dhe thonë të vijë babi në shkollë.

Dom Mark Pashkja: Cili është babi? Të thërrasin donatorin. Kjo është qesharake./tvklan.al