Në insertin e saj prezantues në rubrikën e “Shihemi në Gjyq” nga “E Diela Shqiptare” në Tv Klan, Alma thotë se nuk pranon të dalë nga shtëpia. Me të hyrë në studio ku përballet me bashkëshortin, Agimin që e akuzon për tradhti, ajo i thotë se nderin e ruan për veten e jo për të. Megjithatë, debati mes tyre është në tone tepër të larta pasi Agimi nuk e dëgjon aspak gruan e tij prej 30 vitesh.

Alma: Për çfarë më ke sjellë mua këtu ti sot?

Agim: Ik atje, ik! Ik, mbaj vendin tënd atje! Mos më hajde këtu ti muaa!

Alma: Për çfarë?

Agim: Ik atje moj po të them!

Alma: Nuk të vjen zor!

Agim: Ik atje po të them!

Alma: Ne kemi 30 vjet martesë!

Agim: Nuk më intereson! Ik, largohu! 

Alma: Nuk të vjen zor që më ke sjellë këtu!

Agim: Ik, largohu nga tavolina!

Alma: Unë nderin e mbaj për vete, nuk e mbaj për ty!

Agim: S’më intereson më, çfarë ke bërë, ke bërë, të lumtë, ka kaluar, je e lirë!

Alma: Nga shtëpia nuk dal!

Agim: Ti do të dalësh moj, do të dalësh nga shtëpia! Ti do të dalësh nga çdo gjë! Ti do të dalësh  dhe do të dalësh pa gjë, siç ke ardhur!

Alma: Jo, nuk dal! Unë kam punuar krah për krah bashkë me ty!

Agim: Çfarë ke punuar ti? Ik moj largohu atje! Ke punuar ti!

Alma: Nuk dal nga shtëpia. Kush të ka nxitur ty? Kush? Ato të shikojnë veten e tyre!

Agim: Ik të thashë!

Alma: Të shikojnë veten e tyre, jo mua!

Agim: Ik, largohu! S’më intereson më!

Alma: Më keni torturuar gjithë jetën!

Eni Çobani: E bëre fakt ti? Po ato janë mesazhe more zotëri, nuk i ke vërtetuar ti akoma! Nuk i ke vërtetuar!

Agim: Çfarë dua më moj?

Eni Çobani: Më vjen keq, por mesazhe mund të sjellë kushdo!

Agim: Këto m’i ka dërguar mbesa dhe diçka di, edhe më shumë!

Eni Çobani: Mbesën beson ti, jo gruan?

Agim: Unë e kam besuar këtë deri diku, 4 muaj!

Alma: Mbesa të shikojë veten e saj, jo mua! Të shikojë veten e saj se sa burra ka ndërruar mbesa jote! Motra jote këtë ka kërkuar, të shkatërrojë familjen tënde! Këtë ka kërkuar motra jote! Vetëm motra nuk mund t’u thuash atyre, ato janë injorante, jo motra!

Agim: Ti me ato nuk më ndan dot! Pikë, harroje!

Alma konfirmon deklaratën e Agimit se mesazhet ku aludohet për tradhtinë e saj janë dërguar nga mbesa e tij, por ajo i kërkon llogari se kush janë emrat e përmendur.

Alma: Është e vërtetë që mbesa e tij i ka nisur mesazhe kundër meje. Tani unë dua të vërtetën kush janë ato mesazhe dhe kush janë ata njerëz.

Agim: Çfarë do ti, emra do ti moj? Të vritem me ata moj?

Alma: Dua emra!

Agim: Më mirë ik ti sesa ata moj!

Alma: M’i thoni ti dhe mbesa jote!

Agim: Nuk shkoj në burg për ty unë moj jo! Harroje këtë ti, harroje! Më mirë ti ik largohu dhe ata…

Alma: Do ta shikojmë mbesa jote, motra jote dhe ti ku do të përfundoni, do ju hedh në gjyq! Dakord?

Alma thotë se kjo nuk është hera e parë që ajo është sulmuar prej kunatës e mbesës së burrit, por ka duruar gjithnjë dhe Agimi s’e ka mbrojtur. Ky i fundit e quan “dhelpër” bashkëshorten e tij dhe pretendon se edhe pse ka qenë gjithë kohës në emigrim, për periudha të gjata pa u kthyer, i ka qëndruar besnik.

Alma: Po ti ke qenë gjithë kohës jashtë! Kush të ka ruajtur ty? Unë kam pasur besim.

Agim: Besim sepse unë çdo muaj kam dërguar çfarë është për të dërguar!

Eni Çobani: Sa kohë ke qëndruar jashtë tani se më fal, ti ke qenë i ndershëm dhe kjo zonja s’qenka e ndershme. Tani zotrote, ke qenë jashtë shtetit…

Agim: Nuk është punë ekonomie, nuk është punë leku këtu!

Eni Çobani: S’po diskutojmë lekun, po diskutojmë nderin apo jo! O zotëri, ke qenë jashtë shtetit ti, sa kohë ke qenë jashtë shtetit?

Agim: Kam qëndruar edhe 5 vjet pa ardhur fare!/tvklan.al