Edlira Mara dhe Alba Ahmetaj janë dy vajzat shqiptare të cilat duke kurorëzuar dashurinë e tyre 14-vjeçare, thyen tabu në vendin tonë. Një hap i rëndësishëm, por edhe i guximshëm njëkohësisht, që tenton të nxjerrë në pah virtytet e dashurisë.

Të vendosësh të zhvillosh ceremoninë martesore në tarracën e një institucioni shtetëror i cili e ka të ndaluar me ligj martesën brenda së njëjtës gjini, kërkon guxim dhe vendosmëri. Martesa të tilla konsiderohet të pazakonta, por edhe të papranueshme për shoqërinë tonë ballkanike.  

Në studion e emisionit “Opinion” Edlira dhe Alba sollën historinë e tyre të dashurisë, vështirësitë që po kalojnë dhe se pse zgjodhën pikërisht të vazhdojnë jetën krah njëra-tjetrës.

Blendi Fevziu: Nëse unë të bëj pyetjen më tipike që besoj se e ke hasur në të gjitha rrjetet sociale, komentet dhe nga njerëzit e afërt që jam i sigurt, që ‘mbaruan burrat që u lidhe me një grua’. Si do të përgjigje?

Edlira Mara: Jo burra ka plot.

Blendi Fevziu: Pse zgjodhe një grua?

Edlira Mara: Sepse e dua!

Blendi Fevziu: Sepse e do!

Edlira Mara: Patjetër!/tvklan.al